7- PowerApps | Form ile Kayıt Detaylarını Görme
Kayıt Detaylarını Görmek için Form Ekranı Oluşturma
Bu sefer Form sayfası kullanalım. Insert / New Screen / Form seçeneğine tıklayalım.
Daha önce yaptığımız gibi, Formlar için de veritabanı tanımlamalıyız. Aşağıdaki bölümlerden birinde tablomuzun adını yazalım.
Kaynağı belirttikten sonra soldaki Edit Form panelinden Fields alanına tıklayalım. Hemen yanında açılan Fields panelinden Detay formunda görmek istediğimiz sütunları seçelim ve Add butonuna tıklayalım.
Formu veri kaynağına bağladık. Şimdi şöyle düşünün, bu form ne zaman ve bu kaynaktaki hangi satırı gösterecek?
Form, biraz önce oluşturduğumuz galeriden bir öğe seçildiğinde görünür olacak ve o seçilen öğenin alanlarını gösterecek. O halde Form seçili iken “Items” alanına aşağıdaki kodu yazalım. Yani Item, bg_yenikayitliste’den seçili olandır demiş olduk.
Detay Formumuz hazır.
Biraz önceki galeride gezerken detayını görmek istediğimiz öğeden buraya gelebilmek için, galeriye geri dönüyoruz. Galerinin 1. Bölümündeki ok işaretine tıklayıp OnSelect özellğine Navigate komutunu yazıyoruz.
İşte bu kadar, Yeni kayıt yapan, listeleyen ve listeden seçtiğiniz kaydın detayını gösteren bir uygulama bitmiş oldu.PowerApps‘te önceden varolan Sharepoint listlerine ya da SQL tablolarına bağlanarak otomatik uygulama oluşturma yöntemi de mevcut. Basitçe kaydetme, görüntüleme, silme, düzenleme işlevlerini hazır olarak sunar. Ancak o uygulamaları kişiselleştirmek, sıfırdan uygulama geliştirmekten daha zor. Eğer uygulamanızı kendiniz geliştirirseniz, şirketinizin neredeyse tüm taleplerine cevap verebilirsiniz.
Bir sonraki makalede yayınlama ve lisanslardan bahsedeceğim.
Daha sonra İlerleyen makaleler de, veritabanına formatlayarak kaydetme, birden çok satırı aynı anda toplu kayıt ile veritabanına tek çağrı gönderme, seçilen kaydı silme, düzeltme, kayda birden çok fotoğraf ekleme, barkod okuma, çekilen fotoğraftan metin okuma (OCR teknolojisi), AI Builder ile fatura resmini okuma ve alanları veritabanına yazma, GPS ile konum alma, Timer kullanma,PowerAutomate‘te iş akışı başlatma, Power BI‘ya bağlanma, Power BI Raporunun içine veri girişi App’in eklenmesi gibi konularla devam edeceğim. Bu kadar çok zamanımızın olması dileğiyle 🙂
Sevgiler